Ακόμα μια ιδέα για καλοκαιρινή εσάρπα




Τα καλοκαιρινά νήματα κυκλοφορούν σε διάφορες αποχρώσεις, ποιότητες, σχέδια. Εδώ έχουμε άλλη μια περίπτωση ιδιαίτερου νήματος στο οποίο προσαρμόσαμε την πλέξη την οποία το ανέδειξε.

Η πλέξη είναι πολύ απλή. Στην καλή όψη του πλεκτού μας πλέκουμε μία κάλτσα (καλή, knit) και μία ρίχνουμε (YO). Με αυτόν τον τρόπο στο τέλος της σειράς μας θα έχουμε σχεδόν διπλάσιες θηλιές από το κανονικό. Έτσι στη πίσω μεριά πλέκουμε ανάποδη τις 'παλιές' θηλιές μας και αυτές που ρίξαμε μόνο τις αφήνουμε να πέσουν (στο κενό). Έτσι η κανονική θηλιά μας θα γίνει διπλάσια από το κανονικό. Όταν θα πλέξουμε την πίσω σειρά θα έχουμε στις βελόνες μας πάλι τον σωστό αριθμό θηλιών.

Αυτή τη πλέξη την κάνουμε συνήθως σε νήματα πολύ χοντρά ή κορδέλες για να φαίνεται το φάρδος τους.

Αν πάλι δεν θέλετε καλοκαιριάτικα να μπείτε στον κόπο να πλέκετε, μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη εδώ.

2 σχόλια:

Γεια σου φίλη μου!!!Τα δημιουργήματά σου είναι καταπληκτικά και οι οδηγίες σου πολύ κατατοπιστικές!! :-)) εδώ και πολλούς μήνες έχω λατρέψει αυτή την εσάρπα... Εσύ ποιο νήμα χρησιμοποίησες;θυμάσαι;
Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Γιώτα

24/6/12 19:43  

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Γιώτα!
Το νήμα ήταν απο τα εποχικά εκείνης της χρονιάς και δεν είναι πλέον διαθέσιμο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε βαμβακερό νήμα βρεις αρκεί να έχει κάποια ιδιαιτερότητα. Και το νήμα-κορδέλα θα έχει ωραίο αποτέλεσμα.
Καλό πλέξιμο.

25/6/12 08:44  

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα