Ισλανδικοί Ήλιοι



Έψαχνα να βρω μία ωραία και διαφορετική πλέξη για ένα νήμα που αγόρασα γιατί μου άρεσε πολύ και έπεσα πάνω σε αυτή την όμορφη και εύκολη πλέξη για σάλι. Βγαίνει τριγωνικό και όσο μεγάλο θέλεις. Απο διαστάσεις μαντηλιού ή μεγάλο και ζεστό σάλι (με κρόσια - αν προτιμάτε!).
Ξεκινάμε βάζοντας 8 θηλιές στη βελόνα μας.
Στην 1η σειρά (και κάθε μονή σειρά) πλέκουμε καλή (knit) και ρίχνουμε (Y) σε όλες τις θηλιές. Αν θέλουμε μεγαλύτερα τα κενά στους ήλιους μας, ρίχνουμε 2 φορές.
Στην 2η σειρά (και κάθε ζυγή) πλέκουμε το μοτίβο που είναι το εξής.
Ελευθερώνουμε τα ριξίματα από τις πρώτες 4 θηλιές, τις πιάνουμε μαζί και τις πλέκουμε καλή, ανάποδη, καλή, ανάποδη, καλή , ανάποδη (6 θηλιές) και μετά τις αφήνουμε στη δεξιά βελόνα. Συνεχίζουμε με τις επόμενες 4 θηλιές. Αφού ρίξουμε τα "ριξίματα" τις πιάνουμε και τις 4 μαζί, αλλά αυτή τη φορά τις πλέκουμε για 4 φορές μόνο (καλή, ανάποδη, καλή, ανάποδη) και το ίδιο κάνουμε και για όλες τις υπόλοιπες. Μόνο για τις 4 πρώτες και τις 4 τελευταίες πλέκουμε 6 φορές για να αυξάνοντε οι θηλιές μας.
Συνεχίζουμε στην επόμενη σειρά πλέκοντας καλές και ρίχνοντας για όλες τις θηλιές μας.

Κλείνουμε σε μονή σειρά πλέκοντας όλες τις θηλιές καλές.

2 σχόλια:

Καλημέρα! Εντελώς τυχαία έπεσα στο blog σου κι έχω την εξής απορία, το μήκος (αυτό που πέφτει στους ώμους) είναι κατά πολύ μεγαλύτερο του μάκρους? Σε ρωτάω γιατί κι εγώ έχω ξεκινήσει το συγκεκριμένο σχέδιο και θέλω το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι κουβέρτα! Θέλω να τυλίγεται πολύ άνετα γύρω μου χωρίς η μύτη του να φτάνει στο πάτωμα!

12/10/13 10:09  

Καλημέρα. Το πλεκτό αυξάνει λίγο περισσότερο σε μήκος (στους ώμους) παρά σε μάκρος. Θα σου πρότεινα να δεις κυρίως το πόσο θέλεις να τυλίγεται γύρω σου και να μην πολυανησυχείς για το μάκρος. Αν "κλείσεις" την τελευταία σειρά σε ελαστική πλέξη, πολύ απο το μάκρος θα πάει στο μήκος μόλις φορεθεί.
Καλή επιτυχία.

12/10/13 10:47  

Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα