Πλεκτή φούστα



Πάντα ήθελα να κάνω μία πλεκτή φούστα αλλά δεν μπορούσα να αποφασίσω το σχέδιο. Τελικά, πήρα το νήμα που μου άρεσε και άρχισα να πλέκω σε ένα συγκεκριμένο pattern με σκοπό να αναπροσαρμόσω ανά πάσα στιγμή το σχέδιο, ανάλογα με το που θα οδηγούσε το αποτέλεσμα.
Στη φωτογραφία βλέπετε το τελικό αποτέλεσμα, στο οποίο κατέληξα μετά από αρκετές παραλλαγές. Αυτή η σύνθεση μου φάνηκε πιο αρμονική και κομψή.

Όπως θα προσέξετε στην φωτογραφία, έβαλα τις ραφές του πλεκτού μπροστά, δίνοντας έτσι μία εντύπωση σύνθεσης από ύφασμα.
Μία λεπτομέρεια που δεν φαίνεται στην φωτογραφία είναι ότι προσέθεσα θηλιές σχεδόν αμέσως μετά το λάστιχο της βάσης ( 1 θηλιά σε κάθε πλευρά, στην αρχή και το τέλος της σειράς, ανά 8 σειρές, για 4 φορές) και αντίστοιχα αφαίρεσα τον ίδιο αριθμό θηλιών με την ίδια συχνότητα, καθώς πλησίαζα στο τέλος του πλεκτού μου.
Στη μέση, έραψα μέσα σε εσωτερικό ρεβέρ του πλεκτού χοντρό λάστιχο, που δίνει την εντύπωση "ζωναριού".
Οι τσέπες είναι πλεγμένες ξεχωριστά και μετά τις έραψα επάνω στο τελικό πλεκτό. Το σημείο που τις έραψα αποφασίστηκε επίσης μέσα από δοκιμές και πειραματισμούς.

Ο λόγος που διάλεξα να βάλω το συγκεκριμένο πλεκτό στη σελίδα μου είναι για να σας δείξω ότι πολλές φορές τα πλεκτά μας μπορεί να μη βγούν έτσι όπως τα θέλαμε ή τα σκεφτόμασταν. Το να βρούμε όμως εναλλακτική για να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα, νομίζω ότι είναι και η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορούμε να πάρουμε. Το να ακολουθείς τις οδηγίες κάποιου περιοδικού είναι ΟΚ, αλλά το να δημιουργείς δικά σου "έργα" νομίζω ότι είναι κάτι το τελείως διαφορετικό!

3 σχόλια:

Η συγκεκριμενη φουστα ειναι οντως αποκαλυψη αν και δεν φαινονται καλα οι πλαινες τσεπες που δινουν ακομα περισσοτερη αιγλη και λαμψη σε μια alternative πλεχτη φουστα σαν κι αυτη!

17/4/07 13:43  

Α! Καλημέρα! Θέλω κι εγώ να πλέξω φούστα! (Χρωματιστή, εφαρμοστή, χαμηλόμεση και κοντούλα, για να τη φοράω πανω απο κολλάν!Αλλά μπήκε η άνοιξη τώρα...). Έκανα μία απόπειρα, με νήμα για βελόνες Νο 3, αλλά αποκαρδιώθηκα και το ξήλωσα :P
Αγαπητή Μαλλιά Κουβάρια, έχεις να προτείνεις καμιά ιδέα για καλοκαιρινά πλεκτά, τώρα που ανοίγει ο καιρός?

17/4/07 14:22  

Εύα μου καλύτερα να ξεκινήσεις με νήμα για μεγάλες βελόνες (από Νο.5 και πάνω) για να συνηθήσεις και να προχωράει και γρήγορα το πλεκτό για να μην απογοητεύεσαι. Οι μικρές βελόνες είναι για πιο προχωρημένους.

18/4/07 09:09  

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα