Καλά Χριστούγεννα... με ένα όμορφο σάλι

Θα σας δείξω πως θα φτιάξετε αυτό το όμορφο σάλι με έναν πολύ έξυπνο τρόπο. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και άλλα πλεκτά όπως φουλάρια.



Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
Θα χρησιμοποιήσουμε τις κυκλικές βελόνες. Βάζουμε στις βελόνες μας 3 θηλιές.
Την πρώτη, όπως πάντα δεν την πλέκουμε, την παίρνουμε λοιπόν στην δεξιά βελόνα μας και ρίχνουμε (δηλ. γυρνάμε μία το νήμα μας γύρω από την δεξιά βελόνα). Πλέκουμε ανάποδη (purl) την επόμενη (2η θηλιά), ρίχνουμε ξανά και πλέκουμε ανάποδη και την 3η και τελευταία θηλιά μας. Τώρα έχουμε 5 θηλιές στη βελόνα μας. Από την πίσω μεριά πλέκουμε τις 2 θηλιές ανάποδες την 3η κάλτσα (knit) και πάλι ανάποδες τις άλλες 2.
Βρισκόμαστε πάλι στο μπροστά μέρος του πλεκτού μας. Παίρνουμε την 1η άπλεκη, ρίχνουμε, πλέκουμε την επόμενη ανάποδη, ρίχνουμε, περνάμε την μεσαία άπλεκη στην δεξιά μας βελόνα, ξαναρίχνουμε, πλέκουμε την 4η ανάποδη, ρίχνουμε και πλέκουμε και την τελευταία. Στο πίσω μέρος, τις πλέκουμε όλες ανάποδες εκτός από την μεσαία που την πλέκουμε κάλτσα.

Από μπροστά, ρίχνουμε πάντα μετά την πρώτη (και άπλεκη) θηλιά μας, πλέκουμε ανάποδες όλες τις θηλιές μας, ξαναρίχνουμε πριν την μεσαία θηλιά μας (που από πίσω την πλέκουμε κάλτσα) παίρνουμε άπλεκη την μεσαία, ξαναρίχνουμε μετά από αυτήν και πριν την τελευταία θηλιά του πλεκτού μας.
Συνεχίζουμε έτσι έως ότου μας ικανοποιούν οι διαστάσεις του σαλιού.




Αριστερά βλέπουμε την μπροστά όψη του πλεκτού και δεξιά την πίσω.

1 σχόλια:

Eυχαριστώ πάρα πολύ για τις λεπτομερείς οδηγίες σου εδώ...
Έβρισκα οδηγίες γιαυτά τα σάλια πάντα στα αγγλικά και δεν μπορούσα να βγάλω άκρη. Χίλια, χίλια ευχαριστώ!
Θα το ξέρεις το raverly, να μην σου το συστήσω, ε?
Kαι πάλι ευχαριστώ.

1/5/12 17:07  

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα