Προτάσεις, απορίες, ιδέες




Αν τυχόν έχετε κάποια απορία την οποία δεν μπορείτε να βρείτε ικανοποιητική απάντηση ή κάποια πρόταση και ιδέα για το blog μου, θα μου ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο να τα ακούσω και αν μπορώ να τις ικανοποιήσω.
Θα μου άρεσε να δω ποιές είναι οι απαιτήσεις σας απο την σελίδα μου και τί άλλο περιμένετε να δείτε σε αυτή.
Θα ήθελα να ενθαρρύνω ειδικά τους αρχάριους knitters να εκφράσουν τις απορίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην πρώτη τους επαφή με το πλέξιμο και να τους βοηθήσω να προαχθούν σε έμπειρους και τολμηρούς.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Μανίκι

Το μανίκι είναι ένα πολύ βασικό σημείο του πλεκτού μας. Ένα κακοφτιαγμένο μανίκι χαλάει όλο το αποτέλεσμα του πλεκτού.
Θα σας δώσω κάποιες οδηγίες για να φτίαξετε το μανίκι σας έτσι ώστε να "καθήσει" μόνο του πάνω στο πλεκτό και να ραφεί με τον ευκολότερο τρόπο που γίνεται.
Πρώτα πρέπει να πλέξουμε και να ράψουμε το μπρός και το πίσω κομμάτι του πλεκτού μας. Με αυτό τον τρόπο έχουμε έναν οδηγό για το μήκος και το σχήμα του μανικιού μας.
Για να δούμε πότε πρέπει να κόψουμε για την μασχάλη του μανικιού (τι μήκος θα έχει το μανίκι δηλ.) θα μετρήσουμε από το σημείο που κόψαμε για την μασχάλη στο κυρίως σώμα του πλεκτού μέχρι το σημείο που επιθυμούμε να φτάνει το μανίκι μας (ενώ το πλεκτό μας είναι φορεμένο από τον άνθρωπο για τον οποίο προορίζεται, αν αυτό είναι δυνατόν).
Όταν κόβουμε για την μασχάλη κόβουμε τον ίδιο αριθμό πόντων που κόψαμε και στο μπρος/πίσω και από κει και πέρα, ανάλογα με το πόσο φαρδύ είναι το πλεκτό μας. Αν δεν είναι φαρδύ το μανίκι και δεν είναι να πλέξουμε πολύ για να φτάσουμε τον ώμο (στενά πλεκτά) μαζεύουμε ανα 2 ή 3 σειρές. Αν υπάρχουν πολλές θηλιές, κόβουμε σειρά παρά σειρά και μέχρι να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό ύψος (όπως στην φωτογραφία μου).



Βλέπουμε λοιπόν ότι μαζεύω πόντους μέχρι το σημείο που αν τεντώσω τις βελόνες προς τα επάνω, σχεδόν θα καλύψω όλη τη μεριά του σώματος.
Τώρα αρχίζω να κόβω με τον βασικό τρόπο που σχηματίζουμε την καμπυλότητα του ώμου.
Στην αρχή του πλεκτού, κόβω 1 θηλιά και 1 στο τέλος. Όταν ξαναφτάσω στην ίδια μεριά του πλεκτού μειώνω 2 θηλιές στην αρχή του πλεκτού και 2 στο τέλος.
Την επόμενη φορά 3 και αν χρειαστεί συνεχίζω αυξάνοντας τις θηλιές που κόβουμε ανάλογα και με τον ίδιο τρόπο για όσο χρειάζεται για να φτάσει το πλεκτό μου σε ένα σημείο που να καλύπτει όλη τη μεριά του μανικιού μου, όπως στην δεύτερη φωτογραφία και να κάνει την καμπύλη του ώμου. Κλείνω τις υπόλοιπες θηλιές μου στην άλλη μεριά από αυτή που μαζεύω.
Για να το ράψω στο σώμα ξεκινάω από τη μασχάλη και συνεχίζω για τον ώμο.



Αν δεν είστε σίγουροι για το πλεκτό, πιάστε το δοκιμαστικά με ένα απλό τρύπωμα για να σιγουρευτείτε.
Μη διστάσετε να το ξηλώσετε αν χρειαστεί και να το ξαναπλέξετε, μέχρι να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
Άλλωστε... από τα λάθη μας μαθαίνουμε!

Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα