Εύκολο και όμορφο ζακετάκι


Ένα ζακετάκι που θυμίζει πολύ κάπα και μπορείτε να το φορέσετε και σαν εσάρπα.
Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε και επειδή είναι πλεγμένο με μεγάλες βελόνες και χοντρό νήμα είναι ιδανικό για αρχάριους.
Οι οδηγίες που θα δώσω είναι για το μεσαίο μέγεθος.

Βάζουμε 156 θηλιές σε βελόνες με καλώδιο νούμερο 6. Αν χρησιμοποιήσετε πιο λεπτό νήμα, θα βάλετε θηλιές για 118 εκατοστά.
Ξεκινούμε πλέκοντας 3 θηλιές κάλτσα και συνεχίζουμε με 6 ανάποδες και 6 κάλτσα για όλες τις υπόλοιπες (οι 3 τελευταίες θα είναι κάλτσα).
Στην 2η σειρά πλέκουμε τις θηλιές όπως τις βλέπουμε και συνεχίζουμε με αυτό το 6-6 λάστιχο για 24,5 εκ.
Πλέκουμε πάλι τις 3 πρώτες κάλτσα και συνεχίζουμε με 2 ανάποδες και 2 κάλτσα μέχρι το πλεκτό μας να γίνει 73,5 εκ. Από εδώ και πέρα το γυρνάμε πάλι στο 6-6 λάστιχο προσέχοντας να μην χαλάμε τις 3 πρώτες και 3 τελευταίες θηλιές.
Όταν το πλεκτό μας φτάσει τους 98 πόντους κλείνουμε όλες τις θηλιές (έχουμε πλέξει δηλ. άλλα 24,5 εκ. από 6-6 λάστιχο).
Για το ράψιμο τώρα, διπλώνουμε στη μέση το πλεκτό μας, ενώνοντας την αρχή και το τέλος του (το σημείο που αρχίσαμε με το σημείο που κλείσαμε τις θηλιές μας). Ράβουμε, προσέχοντας να είμαστε στην ανάποδη πλευρά του πλεκτού, το δεξιό και αριστερό πλευρό του πλεκτού μας μεταξύ τους (τις μικρές διαστάσεις δηλ.) αρχίζοντας από τις άκρες του πλεκτού και αφήνοντας 13 εκ. από το σημείο που διπλώνει (από όπου θα περνάει το χέρι μας).
Είναι έτοιμο να το φορέσετε. Καλή επιτυχία.

Πλέξη για απαιτητικούς



Στην ουσία είναι ένα λάστιχο 1-1. Το διαφορετικό είναι ότι είναι πλεγμένο με 2 νήματα και ότι η θηλιές-κάλτσα (στην καλή όψη του πλεκτού) είναι πλεγμένες από πίσω, δηλ. βάζουμε και πλέκουμε τη θηλιά στο πίσω μέρος της βελόνας.
Τις ανάποδες θηλιές (purl) στην καλή όψη του πλεκτού, τις πλέκουμε κανονικά.
Στην ανάποδη πλευρά του πλεκτού μας τώρα, πλέκουμε κανονικά τις θηλιές-κάλτσα (knit) και από την πίσω μεριά της βελόνας μας τις ανάποδες θηλιές (purl).
Με αυτό τον τρόπο, μένουν απλά πλεγμένες οι ανάποδες θηλιές του λάστιχού μας και στριμμένες οι κάλτσα.
Ιδού το αποτέλεσμα.

Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα