Απλός και εύκολος σκούφος





Θα κάνουμε με έναν πολύ απλό τρόπο τον σκούφο της φωτογραφίας και αργότερα θα σας δώσω οδηγίες και για πιο περίπλοκα σχέδια.
Διαλέξτε ότι νήμα σας αρέσει, ασχέτου πάχους αλλά καλής ποιότητας γιατί θα έρχεται σε επαφή με το πρόσωπό σας. Πάρτε και το αντίστοιχο ζευγάρι βελόνες κυκλικές και πειραματιστείτε λίγο με την ποσότητα των θηλιών που πρέπει να βάλετε, για το κεφάλι που το προορίζεται. Το αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι πολύ χαλαρό αλλά ούτε και πολύ σφικτό, να μην αλλοιώνεται η όψη των πόντων (θηλιών) όταν το φοράμε.
Αρχίζουμε να πλέκουμε κυκλικά σε κάλτσα για περίπου 7cm.
Από εδώ και πέρα θα πλέκουμε μόνο ανάποδη μέχρι το τέλος του πλεκτού μας. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε να έχουμε το ρεβέρ στη βάση του σκούφου που βλέπουμε και στη φωτογραφία μας.
Τώρα δίνουμε όσο ύψος θέλουμε και που θα χαρακτηρίζει το τελικό αποτέλεσμα.
Όταν φτάσουμε στο επιθυμητό μέγεθος, με μιά χοντρή βελόνα ραψίματος περνάμε το νήμα μας από όλες τις θηλιές και βγάζουμε τις κυκλικές βελόνες. Από την ανάποδη του πλεκτού μας σουρώνουμε να ενωθούν τέλεια οι θηλιές και να μην υπάρχει κενό και ράβουμε για καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

5 σχόλια:

καλησπέρα!
Μόλις ανακάλυψα το blog σου!
Με τρώνε τα χέρια μου για καινούριο project, και ο σκούφος ή τα καλτσάκια μου φαίνονται καλή ιδέα!
Μάλλον απο το σκούφο θα ξεκινήσω γιατί είμαι ακόμη αρχάρια!

Keep Up the good work :)

20/3/07 01:02  

Γιατί καλέ σταμάτησες να γράφεις;
:(

5/4/07 17:04  

Σε ευχαριστώ για τις επισκέψεις σου στο blog μου και ζητώ συγνώμη που καθυστέρησα να το ανανεώσω για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα προσπαθήσω να είμαι πιο συνεπής στο μέλλον.

8/4/07 22:46  

Είμαι αρχάρια & μου άρεσε πάρα πολύ το σκουφάκι σου !Δεν έχω ξαναπλέξει όμως παρά μόνο με ίσιες βελόνες & αναρωτιέμαι αν θα τα καταφέρω με τις κυκλικες(?)Ελπίζω να συνεχίσεις να μας δίνεις τα όμορφα σχέδιά σου!

17/1/08 09:50  

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Μη φοβάσαι να πλέξεις με τις κυκλικές βελόνες. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, απλά πλέκεις πάντα ένα είδος πλέξης αφού δεν γυρνάς ποτέ το πλεκτό από την άλλη (όπως κάνεις με τις απλές). Τις κυκλικές μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και σαν απλές, σε μερικούς φαίνοντε βολικότερες.
Θα σου πρότεινα να κάνεις ένα δοκιμαστικό πλεκτό πριν ξεκινήσεις τον σκούφο σου για να είσαι πιο εξοικειωμένη.

17/1/08 10:25  

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα